E-ITSPEA 11: ARENDUS- JA ÄRIMUDELID

Kanban 

  Kanban on tõmbesüsteem. See loob tasakaalu pideva voolamise, mis välistab ootamise kulud, ja minimaalse tööprotsessi (RWP) vahel, mis vähendab ületootmise ohtu. RVP-d reguleeritakse kaartide abil: nende arv on fikseeritud ja juhised neile suunatakse allavoolu esitajatele. Kaardid, mis sisaldavad teavet tähtpäeva, protsessi kirjelduse või numbri ja töövõtja nime kohta, on kinnitatud vooderdatud veergudega tahvlile:

  1. Ülesanded, mis tuleb täita
  2. Praegu väljatöötamisel olevad ülesanded
  3. Ülesanded, mis on täidetud, kuid pole veel testijatele üle antud
  4. Ülesanded, mis on testimisosakonnale üleandmiseks valmis
  5. Ülesanded, mida kontrollib projektijuht
  6. Täidetud ülesanded

  Struktuur ei ole range ja seda saab vajadusel muuta. Kanbani eelised hõlmavad paindlikkuse planeerimist, meeskonna suurt kaasatust, nähtavust ja tsüklite vähest vastupidavust. Kuid Kanban ei ole mõeldud suurte meeskondade ja ennetähtaegsete projektide jaoks.

  Seda meetodit kasutavad järgmised ettevõtted: Microsoft, Corbis. 

Freemium

  Freemium on mudel, kus toote põhifunktsioonidele juurdepääsu saamine on tasuta, ja arenenumatele raha eest. See meetod on nüüd äärmiselt populaarne ja kohtub meiega peaaegu iga päev. Telefonimängud, muusika, viirusevastased ravimid jne. Näiteks YouTube'is saate videoid vaadata tasuta, kuid raha eest eemaldavad need reklaamid ja võimaldavad teil videoid vaadata, minimeerides rakenduse.



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Ebaõnnestunud IT-projektid

IT-spetsialistid Eestis

E-ITSPEA 13: Teistmoodi IT